Pages

Subscribe:

29 Ağustos 2017 Salı

HEMOROİD HASTALIĞI


Hemoroid hastalığının bir diğer adı da basur dur.hastalığın oluştuğu yer itibarıyla çok kişi utandığından dolayı rahatsızlığını gizlemektedir. hastalığın görülme sıklığı düşünülenden daha fazladır.


Hemoroid(basur) hastalığı nüfusun %50 sini etkileyen, erkek ve kadınlarda da  görülen bir vaziyettir

herkeste bulunan Hemoroidal DAMAR yastıkcıkları   makat toplardamarlarının  makatın tam olarak kapanmasına yardımcı olur. fakat yastıkcıklar genişler yada sarkarsa  şikayetler ve sorunlar meydana gelir. Bu olaya Hemoroidal hastalık denir. özellikle zayıf hemoroidal doku içindeki damarlara baskı çok  olduğu durumlarda daha da belirgin olur. Hemoroid damarlarının  şişmesi durumunda hemoroidler sorun olmaya başlar.

başlıca şikayetler Kaşıntı,yanma,ağrı,hassasiyet,kanama dır. Bu durum ihtiyacımızı giderdiğimiz esnada ıkınmalarda daha belirgin olur. Hemoroid i meydana getiren faktörler : Şişmanlık , yanlış beslenme, uzun süren kabızlık, gebelik, anal ilişki.
Sık görülen iki tip Hemoroid vardır.

İç Hemoroidler : makatın  iç kısmında bulunur.

Dış Hemoroidler : Makat ın dış kısmında bulunur. İç hemoroidler makat içinde bulunduğundan daha az ağrı hissi verir, hastalık ilerlemedikçe dış kısımda fark edilmezler. Dış hemoroidler daha belirgin şikayetlere neden olurlar ve daha çabuk fark edilirler.

. Hemoroid rahatsızlıgının  şikayetleri bir kaç gün içinde kaybolur fakat daha kötü bir şekilde tekrar eder.



Hemoroid hastalığına neden olan diğer  faktörler aşağıda sıralanmıştır, ancak tamamı bunlarla sınırlı değildir:

- Düzensiz tuvalet alışkanlığı: Kabızlık,İshal
- Genetik Yatkınlık
- Hareketsiz Yaşam
- Beslenme: Düşük lifli gıdalarla beslenme
- Hamilelik, doğumlar(genellikle geçici,hemoroide neden olur)
- Obezite - Şişmanlık
- Yaşlanma
- Uzun süre oturma
- Anal cinsel ilişki



Hemoroid hastalığını önlemek veya tekrar etmesini-nüksünü önlemek  için sağlıklı bir yaşam sürmenizi, lifli gıdalardan zengin türlü yiyecekleri tercih etmenizi, spor-egzersiz yapmanızı, tuvalet hijyeninize ve alışkanlıklarınıza dikkat etmenizi öneririz.

hemeroid tedavisi ni ilaç la yapmak en doğru yöntemdir.hemeroid ameliyatı olan kişilerde hemeroid tekrar edilmesi çok görülen bir durumdur
GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE...

0 yorum:

Yorum Gönder

ant

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı